AZ INTERJÚ LÉNYEGE

ÖNMAGA BEMUTATÁSA:

GYŐZZE MEG A LEENDŐ MUNKAADÓT, HOGY

ÖN A LEGALKALMASABB JELENTKEZŐ! 

Miért-nem-jut-tovább

Miért nem jut tovább az első interjúk után?

A kizárási kritériumokon nem bukott el, azaz első körben tovább jutott. A felvételi folyamat egy későbbi pontján azonban nem jut tovább. A leggyakoribb okokat gyűjtöttem össze, ha tud róluk, fel tud rájuk készülni.
Állásinterjún Covid

Hogyan beszéljen az állásinterjún arról, hogy a Covid miatt bocsátották el?

Az állásinterjún tehetnek fel önnek ezekkel kapcsolatos kérdéseket, és ha úgy érzi, nem komfortos a válaszadásban, önnek szól ez az írás.
Vállalati-kultúra

Vállalati kultúra

Mi a vállalati kultúra? Miért fontos minél többet tudni róla, amikor állásra pályázunk? Hogyan térképezhető fel? Ebben az írásban megismerheti a legfontosabb hat lépést ehhez.
Videó-állásinterjú

Videó állásinterjú

A videós állásinterjú a mindennapjaink része lett, éppúgy, mint a virtuális megbeszélések. Tudjon meg róla többet!
Telefoninterjú

Telefoninterjú tippek

Tippeket talál telefonos állásinterjúhoz. Megtudhatja mit tegyen előtte, alatta és utána. A cikk segít a felkészülésben.
Telefonos-előszűrés

Telefonos előszűrés

Állásinterjúra hívták? Ne aggódjon, inkább készüljön fel alaposan arra, hogy milyen kérdésekre számíthat az előszűrésen.
Állásinterjú-kérdések-agilis cégnél

Top 10 állásinterjú kérdés agilis cégnél

Összegyűjtöttem 10 olyan állásinterjú kérdést, ami az agilisan működő szervezetek interjúgyakorlatában valószínűleg előfordul. Lássuk tehát ezeket, és hogy milyen megfontolások húzódnak mögöttük.
Állásinterjúvezető-típus

5 állásinterjúvezető típus

Az állásinterjúvezetők öt fő típusát szeretném bemutatni önnek. Ha tisztában van vele, hogy kivel „ül” szemben az állásinterjún, az ön kezében is lesz egy kártya, amely irányt mutat a verbális és nem verbális kommunikációban egyaránt.
HVGÁllásbörze2019Hogyan-tegyél-jó-benyomást-az-állásinterjún

Állásinterjú prezentáció

A 2019. márciusi HVG Állásbörzén elhangzott prezentációm diáit találod itt. Köszönöm a nagy érdeklődést az előadásom iránt! Ha valami esetleg nem volt világos az elhangzottak közül, bátran írj vagy hívj, szívesen elmondom ismét. Sikeres álláskeresést kívánok!
Értékelő központ

Értékelő központ

Ha tudjuk, hogy mit keresnek, mit figyelnek meg az értékelő központon, és azt következetesen megmutatjuk, akkor befolyásolni tudjuk az értékelő központ eredményét. Tudjon meg többet az értékelő központról!
Bértárgyalás

Bértárgyalás állásinterjún

Bértárgyalást kezdeményezni kurázsi kérdése. Bátorsága évente egy nyaralás árával is felérhet. A cikk segít önnek megismerni a bértárgyalás folyamatát és felkészülni rá.
Önkitöltő személyiségteszt

Önkitöltő személyiségteszt

Több oka is lehet annak, hogy egy önkitöltő személyiségteszt nem mutatja hűen azt, akik vagyunk. Álláspályázóként jó ha tisztán látunk...
Személyiségtesztek honosítása

Személyiségteszt honosítása

A forgalomban lévő legismertebb személyiségtesztek többsége nem honosított. A cikkből megtudhatja mit jelent a honosítás és miért probléma az, ha egy teszt nincs honosítva.
Legismertebb személyiségtesztek

Legismertebb személyiségtesztek

A legismertebb személyiségtesztek többsége nem jogtiszta és az alkalmazásuk szakmai szempontból aggályos. Álláspályázóként jó ha képben van a hazai helyzettel.
Állásinterjú teszt

Állásinterjú teszt

A cikkből megismerheti, hogy milyen típusú állásinterjú tesztekkel találkozhat a kiválasztás során.
Jogsértő kérdések állásinterjún

Jogsértő kérdések állásinterjún

A cikkben a jogsértő állásinterjú kérdések témakörét járom körbe. Nehéz helyzetbe kerülhetünk akkor, ha ilyeneket kérdeznek tőlünk. Segíthet ha ismerjük a jogainkat.
Angol-állásinterjú-felkészülés

Állásinterjú angolul

A cikkben 10 gyakran előforduló angol állásinterjú kérdést és választ olvashat. Ha alaposan fel szeretne készülni egy interjúra angolul, ne feledje, hogy előbb magyarul érdemes ezt megtenni.
Állásinterjú tippek

Állásinterjú tippek

A CSAK A LÉNYEG! Karrierblogban megtalál minden fontos információt az állásinterjúval kapcsolatban. Ebben a cikkben 10 tippet olvashat arról, hogyan készüljön fel alaposan.
3 tipp sikeres állásinterjúhoz

3 tipp a sikeres állásinterjúhoz

Állásinterjúra készül? Tudom, milyen frusztráló az, amikor úgy érezzük jól sikerült az interjú, mégsem bennünket választanak. Ebben a cikkben három javaslatot adok, ami sikeressé teheti.
Állásinterjú ruha

Állásinterjú ruha

Az állásinterjú öltözetről olvashat a cikkben. Abban a reményben írtam, hogy segítsek vele azoknak, akiknek kihívást jelet mit viseljenek.
Állásinterjú vezetőknek

Állásinterjú kérdések vezetőknek

Vezetőknek adok tippeket ahhoz, miként készüljenek állásinterjúra. Sokszor ott rontják el, hogy túlságosan bíznak a kommunikációs készségükben, és abban, hogy mindenre tudják a jó választ. Ha igazán jó helyre akar vezetőként bekerülni, ahhoz fejlessze az interjútechnikáját.
Kompetencia alapú állásinterjú

Kompetencia alapú interjú

A cikkből megismerheti a kompetencia alapú, vagy más néven strukturált, viselkedésalapú interjútechnikát.
Gyengeségek állásinterjún

Rossz tulajdonságok állásinterjún

Hogyan mutassa be a rossz tulajdonságait, gyengeségeit az állásinterjún? Ehhez kap ötleteket a cikkből.
Liftbeszéd

Liftbeszéd

Az egyperces liftbeszédnek hasznát veheti az állásszerzése során. Minden olyan személyes találkozáson, ahol lehetősége van magáról beszélni, beleértve az állásinterjút.
Nehéz kérdések állásinterjún

Nehéz interjú kérdések és válaszok

A cikkből megismerhet néhány nehéz interjú kérdést és választ. Ha alaposan szeretne felkészülni az állásinterjúra, akkor ajánlom az Állásinterjú haladóknak c. könyvet.
Személyiség

Személyiség

A személyiségünk megmutatásának óriási szerepe van az állásszerzésben: a cégek ugyanis "személyiségeket" keresnek. 12 archetípust mutatok be, melyek segíthetnek személyiségbeli tulajdonságaink bemutatásában.